18 Temmuz 2013 Perşembe

KARA ORMAN PASTASI





KARA ORMAN PASTASI


Malzemeler:

Pandispanya için:

5 adet yumurta 70 gr ( XL boy)
175 gr toz şeker
175 gr un
3 yemek kaşığı kakao

Vişneli dolgu için (en alt kat):

1 kavanoz vişne konservesi
1.5 yemek kaşığı mısır nişastası
1 su bardağı vişne suyu
1 su bardağı vişne suyu (Keki ıslatmak için)

Ganaj için:

100 gr bitter çikolata
50 gr krema (ikinci kat)

 Üst  ve kenarları için:

400 gr krema
1 kutu krem şanti
8 adet kiraz
60 gr bitter çikolata

Yapılışı:

1.Yumurtala çırpma kabında toz şeker ile en az 15 dakika çırpılır.Un  ve kakao elenerek karışıma eklenir.Plastik spatula ile yumurtaları söndürmeden karıştırılır.26 cm lik yağlanmış kelepçeli kek kalıbına konulur 175 derecede ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirilir.Kalıp fırından çıkarılır soğumaya bırakılır.
2 Ganaj için krema bir kap içinde ocağa alınır kaynayınca ufak doğranmış çikolata eklenir ve ocaktan alınır.Karıştırılır ve homojen bir yapı olunca soğumaya bırakılır.
3.Pandispanya 3 eşit parçaya kesilir.Vişne konservesi süzülür 1 su bardağı alınır mısır nişastası ile pişirilir.Arada karıştırarak soğumaya bırakılır ve tane vişneler ilave edilir.
4.Pandispanyanın alt katı servis tabağına konulur 5-6 yemek kaşığı vişne suyu ile ıslatılır vişneli harç kekin üstne yayılır.İkinci kek vişneli harcın üstüne konulur aynı şekilde vişne suyu ile ıslatılır ve bu katın üstünede hazırlanan ganaj yayılır.
5.Kremalar krem şantilerle çırpılır.
6.Ganaj sürülen ikici kata  kremadan 5-6 yemek kaşığı konulur ve üçüncü kek konulur.Son kat yine vişne suyu ile ıslatılır.Krema ile pastanın üstü ve kenarları düzgün bir şekilde kaplanır.Bitter çikolata ince ince kıyılır pastanın üstüne serpiştirilir.Krema pompası ile pastanın üst kenarlara süslenir vişne yerleştirilir.Bir gece buz dolabında soğutulur.Afiyet olsun:)