5 Temmuz 2013 Cuma

YOĞURTLU RAMAZAN PİDESİ





YOĞURTLU RAMAZAN PİDESİ


Malzemeler:


500 gr un
1 tatlı kaşığı kuru maya
150 gr yoğurt
200 gr su
1 tatlı kaşığı tuz
Susam
Çörek otu

Yapılışı:

Bir yoğurma kabına un,kuru maya ve tuz konulur karıştırılır.Yoğurt ve su karıştırılarak ayran yapılır una ilave edilerek orta yumuşaklıkta bir hamur elde edilir.Hamur tezgah üzerine alınır ve mümkün olduğu kadar yoğurulur.Hamur 1 yemek kaşığı sıvı yağ sürülmüş yoğurma kabına konulur üstü kapatılır 45 dakika mayalanmaya bırakılır.Mayalanan hamur tekrar yoğrulur 30 dakika kadar tekrar mayalanmaya bırakılır.Hamur iki eşit parçaya bölünür düzgün bir yuvarlak yapılır un serpili tezgah üzerinde üstü örtülü olarak tekrar mayalanması için bekletilir.Hamurun bit tanesi kenarları kalın kalacak şekilde açılır pişirme kağıdı serili tepsiye yerleştirilir üstüne klasik pide formu verilir tekrar tepsi mayası için bekletilir.Pidelerin üstüne yumurta fırçası ile su sürülür (arzu edilirse 1 tam yumurta çırpılarak sürülebilir)susam ve çörek otu serpilir.230 derece ısıtılmış fırının bir kenarına su dolu ısıya dayanıklı bir kap konulur fırına nem verecektir.Kızgın fırına pideler konulur ve üstleri kızarana kadar pişirilir.Afiyet olsun:)
/