14 Temmuz 2013 Pazar

KÖFTELİ İSLİM KEBABI




KÖFTELİ İSLİM KEBABI


Malzemeler:

500 gr dana kıyma (döşünden çekilmiş)
5 dilim tost ekmeği
1 adet büyük boy kuru soğan
1 adet yumurta
Karabiber
Kırmızı toz biber
Tuz
5 adet kemer patlıcan
4 adet domates
5 adet sivri biber
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 su bardağı ayçiçek yağı

Yapılışı:

Kıyma, ince ufalanmış ekmek içi,rende soğan,yumurta diğer baharatlar birbirine karışana dek yoğrulur ve dinlendirilir.Patlıcanlar uzun olarak boydan kesilir ve kızartılır.Köfte harcından büyükçe bir parça alınır ve yuvarlak biçim verilir.Patlıcanları kızarttığımız tavada köftelerde pişirilir.Köfteleri çok fazla kızartmamak lazım çünkü fırındada pişecektir.Kızarmış patlıcandan iki tane alınır ve artı şekli verilir ortasına köfte yerleştirilir patlıcanlar uçlarından birleştirilir ters çevrilir pişirme kabına yerleştirilir.Domatesler dilim şeklinde doğranır ve köftenin üstüne konulur son olarak biber dilimi konulur dağılmamaları için kürdan saplanır.Salça tavada hafif sotelenir 1 su bardağı su ile inceltilir pişirme kabının alt kısmına dökülür.200 derecede ısıtılmış fırında domatesler yumuşayana kadar pişirilir.Afiyet olsun.