14 Temmuz 2013 Pazar

MAYDANOZLU SARIMSAKLI EKMEK




MAYDANOZLU SARIMSAKLI EKMEK


Malzemeler:

350 gr un
1 tatlı kaşığı kurumaya
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı zeytin yağı
1 su bardağı ılık su

Üst malzemeleri:

4 dal maydanoz
2 dal taze kekik (yada kuru kekik)
2 diş sarımsak
1 dolu yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı:

Bir yoğurma kabına un,kuru maya,tuz ve şeker konulur su ilavesi ile hamur oluşturulur.Hamur iyice özleşince zeytin yağı ilave edilir yağ tamamen hamura yedirilir.Hamurun üstü kapatılır mayalanması için bekletilir.Mayalanan hamur tekrar yoğrulur ve tekrar mayalanması için beklenir.Tereyağı eritilir ince kıyılmış maydanoz ve kekik tereyağına eklenir.Hamur 10 eşit parçaya bölünür uzun şerit şeklinde yuvarlanır ( yaklaşık 20 cm ) ve düğüm atılır.Tepsiye dizilen hamurlar tepsi mayasının gelmesi için bir süre daha bekletilir.Hamurların üstüne tereyağlı sos sürülür ve 200 derecede ısıtılmış fırında üstleri pembeleşinceye kadar pişirilir.Afiyet olsun :)