12 Temmuz 2013 Cuma

FESLEĞENLİ MAYONEZ



FESLEĞENLİ MAYONEZ


Malzemeler:


1,5 su bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı fesleğen
2 adet yumurta
3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı hardal
1 çay kaşığı tuz(silme)
1 fiske karabiber
1 fiske kırmızı toz biber

Yapılışı:

Bir küçük kapta su kaynatılır ve ayrı bir kaba buzlu su konulur.Fesleğenler sıcak suya batırılır 2-3 saniye sonra soğuk suya konulur ve havlu kağıt üstünde kurumaya bırakılır.Aynı kaynar suya yumurtalar konulur 30 saniye pişirilir ve aynı şekilde buzlu suya konulur.Uzun derin blender kabı yoksa blenderin tam oturacağı derin uzun bir kap ( blenderi kaba oturduğunda yan kısımlarında boşluk kalmamalı )Yumurtalar sıvı beyaz kısımdan tamamen ayrılır yani yumurta sarısı el yardımı ile beyazından ayrılır ve kabımıza konulur.Limon suyu,sarımsak rendesi,hardal,tuz,karabiber ve kırmızı biber,fesleğen son olarak sıvıyağ derin uzun kabımıza eklenir.Blenderi kabın içine yani tam dibine kadar oturtup  bir kez çalıştırılır 2 saniye aralıklarla uzun uzun çalıştırmadan ve blenderi kesinlikle havaya kaldırmadan bu işlem yapılır.Alttan mayonez katılaşmaya başlayınca blender hafifçe yukarıya kaldırılabilir.Mayonez tamamiyle katılaşınca servis edilmek üzere servis kabına konulur.Afiyet olsun :)