15 Temmuz 2013 Pazartesi

KALBURA BASTI




KALBURA BASTI TATLISI


Malzemeler:

200 gr tereyağı
1 adet yumurta
1 yumurta kabuğu su
1 tatlı kaşığı karbonat
3 su bardağı un
Yarım su bardağı ceviz içi
1 fiske tuz
Şerbet için:

2 su bardağı toz şeker
1.5 su bardağı su
2 yemek kaşığı limon suyu

Yapılışı:

Şerbet için toz şeker,su ve limon suyu tencerede konulur ve şeker eriyene kadar karıştırılır.Şeker eriyince ocağa alınır ve 15 dakika kadar orta ateşte kaynatılır.Şerbet soğumaya bırakılır.Tereyağı eritilir bir yoğurma kabına yumurta ve bir yumurta kabuğu kadar su,tuz,karbonat konulur karıştırılır.Ilınan tereyağı,un ilavesi ile kurabiye kıvamında bir hamur oluşturulur.Un miktarı az ise bir miktar daha ilave edilebilir.Hamur yumurta büyüklüğünde parçalara ayrılır yuvarlanır,yassıltılır ve kevgir yada iri delikli süzgece bastırılarak alt kısımda şekiller oluşturulur.Ceviz dişe gelecek irilikte kıyılır hamurun ortasına konulur ve bir uçtan rulo yapılarak yuvarlanır cevizlerin kenardan çıkmasını önlemek için kenarlar hafifçe içe doğru sıkıştırılır.Bütün hamurlar hazırlanınca 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir yaklaşık 30 dakika.Tepsi fırından çıkınca tatlılar 10 dakika kadar soğumaya bırakılır. Soğumuş olan şerbet tatlıların üstüne dökülür.Afiyet olsun:)