12 Temmuz 2013 Cuma

KİRAZLI CHEESECAKE



KİRAZLI CHEESECAKE
 
Malzemeler:


Hamur için:

70 gr tereyağı (oda ısında beklemiş)
70 gr toz şeker
1 adet yumurta
120 gr un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 su bardağı çiğ badem
500 gr kiraz

Yoğurtlu malzeme için:

500 gr süzme yoğurt
2 adet yumurta
300 gr süt
75 gr nişasta
70 gr ayçiçek yağı
100 gr toz şeker
1 limonun rendesi

Üst kırıntılı bölüm için:

100 gr un
50 gr toz şeker
70 gr tereyağı

Yapılışı:

Bademler sıcak suda 5 dakika bekletilir soyulur mutfak havlusunda kurumaya bırakılır.Kuruyan bademler irice kıyılır.Kirazlar çekirdeklerinden ayrılır.Bir kap içinde şeker ve yumurta çırpılır tereyağı eklenerek bir süre daha çırpılır.Un kabartma tuzu ve iri kıyılmış bademlerin yarısı karışıma ilave edilir.Yağlanmış 26 cm kelepçeli kek kalıbına karışım dökülür.Hamurun üstüne kirazlar sık sık aralık bırakmadan dizilir.Üst kırıntılı kısım için kalan badem,un ve tereyağı yoğrularak hazırlanır bir kenarda bekletilir.Çırpma kabında yumurtalar,toz şeker ile çırpılır.Süt, sıvıyağ,limon rendesi,nişasta ve süzme yoğurt eklenir.Hazırlanan dolgu maddesi kek kalıbındaki kirazların üstüne yavaş yavaş eklenir.Fırın 200 derecede ısıtılır ve kalıbımız 15 dakika bu ısıda pişirilir.15 dakika sonra üstünde bir kabuk oluşur ve fırından çıkarılır hazırladığımız kırıntılı hamur üst kısıma ufalamak suretiyle yerleştirilir.Bu arada fırının ısısı 180 dereceye indirilir.Bu ısıda cheesecakemiz 35 dakika kadar daha pişirilir.Fırından çıkartılıp soğuyunca buz dolabında bir gece bekletilir.Afiyet olsun :)