30 Temmuz 2013 Salı

VİŞNE REÇELİ




VİŞNE REÇELİ


Malzemeler:

1 kg vişne
900 gr toz şeker
Yarım limonun suyu

Yapılışı:

Vişneler yıkanır saplarından ve çekirdeklerinden arındırılır bir tencereye konulur üstünü örtecek şekilde şekerle kaplanır.Bir gece yada 5-6 saat vişne suyunu çıkartana kadar bekletilir ve ocağa alınır.Ocağa konulduğu anda mutfak saati 15 dakikaya ayarlanır ve 15 dakika  kaynatılır.15 dakika sonra üstü kapatılır tamamen soğuması için beklenir.Soğuyan vişne reçeli tekrar ocağa alınır mutfak saati 15 dakikaya ayarlanır son 5 dakika kala limon suyu eklenir 5 dakika daha kaynatılır ocaktan alınır.Reçel 2-3 dakika sonra kavanoza boşaltılır şayet tencerede kalırsa tencerenin sıcaklığı ile kaynamaya devam edecektir.Kavanozun ağzı açık olarak soğuyana kadar bekletilir tamamen soğuyan reçelin ağzı kapatılır.(Reçel kaynama esnasında köpük çıkarır bu köpük kaşık yardımı ile alınır)Afiyet olsun:)