23 Temmuz 2013 Salı

BOŞNAK MANTISI




BOŞNAK MANTISI


Malzemeler:

4 su bardağı un
1 bardak + 1 parmak kadar fazladan su
Tuz
1 kase ayçiçek yağı
250 gr kıyma
1 orta boy kuru sağan
Tuz
Karabiber

Yapılışı:

Bir yoğurma kabına un,tuz konulur su eklenir orta sertlikte bir hamur yoğurulur.Hamur dinlenirken kıymaya soğan rendesi tuz ve karabiber konularak karıştırılır.Hamur beş eşit parçaya bölünür her parça servis tabağı büyüklüğünde açılır.Bir tepsi sıvı yağ ile yağlanır açtığımız bütün hamurlar aralarına bol sıvı yağ sürerek üst üste konulur.Yağ sürdüğümüz hamurlardan bir tanesi masanın üstüne konulur elle büyütülür.aynı şekilde diğer hamurlarda ilk açtığımız hamurun üstüne konulur ve çekerek büyütülür.Beş hamur üst üste konulunca tekrar elimizle eşit şekilde çekerek büyütülür.Hamurumuz 8-9 cm büyüklüğünde karelere kesilir her karenin ortasına fındık büyüklüğünde kıymalı harçtan konulur.Kare kestiğimiz mantı hamuru ilk önce iki karşılıklı ucu birleştirilir sonra diğer iki karşılıklı ucu birleştirilir ve ters olarak tepsiye yerleştirilir.180 derecede ısıtılmış fırında pişirilir.Mantılar pişince sarımsaklı yoğurt dökülür tekrar fırına verilir 5 dakika kadar tekrar fırınlanır.Afiyet olsun:)