20 Temmuz 2013 Cumartesi

KÜNEFE





KÜNEFE


Malzemeler:


150 gr taze kadayıf
50 gr tuzsuz dil peyniri
60 gr tereyağı

Şerbet:

Yarım su bardağı şeker
Yarım su bardağı su

Tepsiyi yağlamak için:

10 gr tereyağı

Yapılışı:

Şerbeti hazırlamak için şeker ve su küçük bir kapta 10-15 dakika kaynatılır. Kadayıflar oda sıcaklığındaki tereyağı ile iyice ovulur.Tereyağını iyice emdiğinde yağlanmış küçük künefe tepsisine kadayıfın yarısı serilerek el ile iyice tepsiye bastırılır. Üzerine ince dilimlenmiş dil peyniri eşit miktarda konur. Daha sonra kalan kadayıfın diğer yarısı yine aynı şekilde bastırılarak serilir. Ocak üzerinde kısık ateşte bir tarafı yaklaşık 10 dakikada pişirilir. Pişirme esnasında tepsi devamlı çevrilmelidir. Aynı işlem diğer yüzeyi için de geçerlidir. Künefe ateşten alınır alınmaz ılık şerbet dökülür. Künefe tepsiniz yoksa küçük boy teflon tava da kullanabilirsiniz. Künefe sıcak olarak servis edilir. Afiyet olsun:)