20 Temmuz 2013 Cumartesi

EZOGELİN ÇORBASI




EZOGELİN ÇORBASI


Malzemeler:


1 su bardağı kırmızı mercimek
1/2 su bardağı pirinç
1/2 su bardağı bulgur
1 adet büyük boy kuru sağan
1,5 yemek kaşığı domates salçası
1/2 yemek kaşığı acı biber salçası
1 adet limonun suyu
1 çay bardağı ayçiçek yağı

Sos malzemeleri:

1 yemek kaşığı kuru nane
1 tatlı kaşığı kekik
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı kırmızı toz biber

Yapılışı:

Kırmızı mercimek ve pirinç yıkanır bir tencereye konulur 8 su bardağı soğuk su ilave edilir ateşe konulur.Bir süre kaynadıktan sonra bulgur ilave edilir. Karışım tamamen pişince ocaktan alınır.Kuru soğan küçük küp şeklinde doğranır ve sıvıyağ ile sotelenir.Soğana salçalar eklenir biraz kavrulduktan sonra 1 su bardağı sıcak su ile seyreltilir.Tenceredeki mercimekli karışım blenderle 5 yada 6 kez karıştırılır şişen tahıllar biraz küçültülür.Sotelenen soğan ve salçalar  tencereye konulur ve limon suyu eklenerek çorba karıştırılır.Üstünün sosu için tereyağı bir tavada eritilir kırmızı biber.nane,kekik konulur baharatlar kavrulur çorbanın üstüne yağ karışımı yayılır servis edilir.Afiyet olsun:)