2 Temmuz 2013 Salı

TAVUK GÜVEÇ



TAVUK GÜVEÇ (4 adet güveç)


Malzemeler:

600 gr tavuk göğsü (kuşbaşı doğranmış)
1 adet büyük boy kuru soğan
1 adet büyük boy domates
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı ayçiçek yağı
3 yemek kaşığı krema
1 yemek kaşığı curry
Karabiber, tuz
4 yaprak milföy hamuru
1 adet yumurta sarısı

Yapılışı:

Kuru soğan küp şeklinde doğranır tereyağı ve sıvı yağ ile sotelenir.Tavuk göğüsleri ilave edilir 15 dakika kadar kavrulmaya devam edilir.Domates küp şeklinde doğranır tavuklara ilave edilir.Domatesler suyunu bırakıp eriyince tuz ve baharatlar konulur son olarak krema ilave edilir ocaktan alınır.Hazırladığımız harç çok sulu olmamalıdır.Tavuklar güveçlere konulur ve üstlerine hafif oklava ile inceltilmiş güveçlerin kenarlarından sarkacak şekilde kesilmiş milföy hamurları ile kaplanır.Yumurta sarısı  milföy hamurların her tarafına sürülür.Güvecin orta kısımından kenarlara doğru 2 cm uzunluğunda sivri uçlu bıçak ile 4 delik açılır.200 derecede ısıtılmış fırında hamurlar kızarana kadar pişirilir.Sıcak servis yapılır.