18 Temmuz 2013 Perşembe

PIRTIK BÖREK




PIRTIK BÖREK


Malzemeler:


3 adet hazır yufka
250 gr beyaz peynir
2 adet yumurta
4 yemek kaşığı
100 gr tereyağı (erimiş)
1 su bardağı süt

Üst malzemesi için:

1 adet yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı süt

Yapılışı:

24 cm lik kek kalıbı margarin ile yağlanır bir yaprak yufka kenarlardan sarkacak şekilde kalıbın içerisine oturtulur.Yumurtalar çırpılır diğer malzemeler yumurtalara eklenir son olarak beyaz peynir ufalanarak karışıma ilave edilir.Kalıbımıza hazırladığımız harçtan 4-5 yemek kaşığı konulur ve bir yufka ufak parçalara kopartılarak harcın üstüne yayılır.Son yufkadan yarımdan az bir parça  üstüne konulmak için kenara ayrılır.Bütün harç ve yufkalar bitince kenara sarkmış olan yufka kalıbın ortasında toplanır ve ayırdığımız Parça yufka ufak ufak koparılıp en üste konulur.Bir yumurta çırpılır yoğurt,süt eklenerek böreğin üstüne kaşık ile yayılır.180 derecede ısıtılmış fırında 35-40 dakika arası pişirilir.Sıcak servis edilir.