16 Temmuz 2013 Salı

PESTO SOSLU SPAGETTİ



PESTO SOSLU SPAGETTİ


Malzemeler:

500 gr spagetti makarna
15 yaprak fesleğen
250 gr ıspanak
1,5 çay bardağı zeytinyağı-ayçiçekyağı karışımı
Yarım çay bardağı çam fıstığı
2 diş sarımsak
50 gr eski kaşar
Tuz

Yapılışı:

Ispanak yaprakları 1 dakika kadar kaynar suda bekletilir ve süzülür.Çam fıstıkları teflon tavada yağsız olarak pembeleşinceye kadar kavrulur.Ispanak,fesleğen,sarımsak,sıvıyağ karışımı,kaşar peynir ve tuz rondoda  macun kıvamına gelene kadar karıştırılır.Spagetti makarna üstündeki pişirme talimatına uygun olarak haşlanır ve bir kepçe makarna suyu pesto sosa konularak sos inceltilir.Makarna servis tabağına konulur pesto sos ve ince rendelenmiş kaşar peyniri ile servis edilir.Pesto sos parmesan peyniri ile yapılmaktadır fakat eski kaşar peyniri ile de güzel bir lezzet yakalanmaktadır.Afiyet olsun:)