10 Ekim 2013 Perşembe

AJVAR



AJVAR


Malzemeler:

2 kg patlıcan
2 kg kapya biberi
2 kg domates
1 büyük boy kuru soğan
Yarım su bardağı zeytinyağı
10 diş sarımsak
4 adet konserve kavanozu (500 gr lık)

Yapılışı:

Patlıcanlar ve kapya biberleri közlenir, kabukları soyulur, küçük parçalar halinde kıyılır.Kuru soğan küp şeklinde doğranır.Büyük bir tencerede zeytinyağı ile sotelenir.Kabukları soyulmuş, doğranmış domatesler tencereye ilave edilir, suyunu tamamen çekene kadar pişirilir.Sarımsaklar rendelenerek, domatese ilave edilir.Kıyılmış patlıcanlar ve biberler de ilave edildikten sonra, bir miktar pişirilir.El blenderı ile püre haline getirilir, tamamen suyunu çekmesi için bir süre daha pişirilir.(Kaynama sırasında malzemelerin dışarıya sıçramaması için tencere kapağı kullanmanız tavsiye edilir.)Tuz eklendikten sonra karıştırılır, kavanozlara doldurulur.Kavanozların kenarları kağıt peçete ile silinir.Daha önce hiç kullanılmamış konserve kapakları ile sıkıca kapatılır ve bir mutfak bezinin üstüne ters olarak çevrilir.Kavanozlar bir gece bekletilir.Ajvar sosu, kahvaltılarda, makarna sosu olarak ve mangalda pişmiş et çeşitlerinin yanında servis edilebilir.Afiyet olsun : )