29 Ekim 2013 Salı

ZEYTİNYAĞLI BİBER DOLMASI



ZEYTİNYAĞLI BİBER DOLMASI


Malzemeler:

1 kg dolmalık biber
2 adet orta boy kuru soğan
3 adet orta boy domates
2 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı çam fıstığı
2 yemek kaşığı kuş üzümü
1 adet limon
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı nane
1 çay kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı şeker
Tuz

Yapılışı:

Dolma biberler, tohumlarından ayrılır, yıkanır.Soğan küçük küp şeklinde doğranır.Zeytinyağının 3/4' ü ile sotelenir.Yıkanmış pirinçler ilave edilerek kavrulmaya devam edilir.Dolma biber sayısı kadar domateslerin üst kısmından kapak kesilir.İç kısımları minik minik doğranarak pirince ilave edilir.Domatesler suyunu çekince fıstık, üzüm ve baharatlar konulur.1,5 su bardağı su ilave edilerek bir taşım kaynatılır, iç harç demlenmeye bırakılır.Pirinçler suyunu çekince ( pirinçlerin hafif diri olması gerekir.) yarım limon suyu eklenir, karıştırılır.Biberler doldurulur, önceden hazırladığımız domates kapakları biberlerin üst kısmına yerleştirilir.Tencereye dizdiğimiz biberlerin kenarından 1 su bardağı su, kalan zeytinyağı ve yarım limon eklenir, orta ateşte biberler tamamen pişene kadar pişirilir.Soğuyunca servis edilir.Afiyet olsun : )