10 Ekim 2013 Perşembe

BADALA FASULYE PİLAKİ





BADALA FASULYE PİLAKİ


 Badala fasulyesi  Ege bölgesinde pazarlarda bolca bulunan kuru fasulyenin yaş halidir.(Geceden ıslatılmış haşlanmış kuru fasulye ile de yapılabilir.)

Malzemeler:

1 kg kabuklu badala fasulyesi
1 adet orta boy kuru soğan
1 adet büyük boy domates
6-7 diş sarımsak
1 çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı toz şeker
Tuz

Yapılışı:

Badala fasulyeleri ayıklanır, bol suda 15 dk kadar haşlanır ve süzülür.Bir tencerede küp şeklinde doğranmış kuru soğan zeytinyağında sotelenir, sarımsaklar ilave edilir.Kuru soğanlar pembeleşince, küçük küçük doğranmış domates tencereye eklenir.Domates suyunu çektikten sonra badala fasulyeleri ve 2 bardak sıcak su ilave edilir.Şeker ve bir miktar tuz ekledikten sonra fasulyeler tamamen pişene kadar ateşte tutulur.Bir servis tabağına konulur.Soğuyan pilaki servis edilir.Afiyet olsun : )