6 Ekim 2013 Pazar

MÜRDÜM ERİKLİ BADEMLİ TART




MÜRDÜM ERİKLİ BADEMLİ TART


Malzemeler:

Tart hamuru için (26 cm kek kalıbına):

80 gr toz şeker
160 gr tereyağı (oda ısısında beklemiş)
240 gr un
1 adet yumurta
Bir fiske tuz

Bademli iç malzemesi:

1 adet yumurta
1 yumurta sarısı
100 gr +2 yemek kaşığı toz şeker
50 gr tereyağı eritilmiş
120 gr çiğ badem
500 gr mürdüm eriği

Yapılışı:

Tereyağı,şeker,yumurta ve tuz karıştırılır un eklenerek hamur oluşturulur.Hamur streç folyoya sarılır buz dolabında dinlendirilir.Erikler ortasında ikiye kesilir,yumurtalar toz şeker ile çırpılır.(yumurta ve şeker birbirine karışınca çırpma işlemi bitirilir çok fazla çırpılmaz)Bademler rondoda un haline getirilir ve ılık erimiş tereyağı ile birlikte karışıma eklenir.Buz dolabında dinlenmiş tart hamuru kelepçeli kek kalıbına yerleştirilir.Hamur kalıbın kenar kısımlarından 2 cm kadar yüksek gelecek şekilde yerleştirilir.200 derecede ısıtılmış fırında 10-15 dakika pişirilir.Fırından çıkarılan tart hamurunun üstüne bademli harç dökülür erikler iç kısımları üste gelecek şekilde kek kalıbına dizilir ve eriklerin üstüne 2 yemek kaşığı toz şeker serpilir. Fırın 180 dereceye indirilir ve tart tekrar fırına verilir yaklaşık 40-45 dakika pişirilir soğuyunca servis edilir.Afiyet olsun:)