14 Ekim 2013 Pazartesi

KAKAOLU BADEMLİ ŞEKERPARE




KAKAOLU BADEMLİ ŞEKERPARE


Malzemeler:

250 gr margarin (yumuşak)
Yarım çay bardağı buğday nişastası
2 adet yumurta
1,5 çay bardağı badem unu
Yarım çay bardağı pudra şekeri
25 gr kakao
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu

Şerbet için:

3 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
1,5 yemek kaşığı limon suyu

Üst süsü için:

20-25 adet çiğ badem

Yapılışı:

Bir yoğurma kabına oda sıcaklığında bekletilmiş margarin ve yumurtalar konulur, karıştırılır.Şeker badem unu, kakao, sıvıyağı eklenir, bir miktar daha karıştırıldıktan sonra nişasta ilave edilir.Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir.Yağlanmış tepsiye hamurdan cevizden biraz büyük parçalar koparılır, elips şekli verilir.Sıcak suda 5 dk kadar bekleyen çiğ bademlerin kabukları soyulur.Üstlerine bir adet badem batırılır, 180 derece ısıtılmış fırında 30 dk pişirilir.Fırından çıkan şekerparelere 3-4 dk sonra ılık şerbet dökülür.

Şerbet yapımı:

Toz şeker ve limon suyu bir kaba konulur, karıştırılarak şekerin erimesi sağlanır.Orta ateşte 10-15 dk kaynatılır.Tatlıya ılık şerbet dökülmelidir.Afiyet olsun : )