20 Ekim 2013 Pazar

İSKENDER KÖFTE



İSKENDER KÖFTE


Malzemeler:

750 gr orta yağlı dana kıyma
3 dilim bayat ekmek içi
1 adet büyük kuru soğan
1 adet yumurta
1 tatı kaşığı köfte baharı
1 çay kaşığı kekik
Yarım çay kaşığı karabiber
Tuz

Sos için:

3 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı salça

Sunum için:

1 adet pide
Yoğurt
6-7 adet sivri biber

Yapılışı:

Bir yoğurma kabına, kıyma, ufalanmış ekmek içi ve diğer malzemeler konulur.10 dk kadar yoğurulur.Bir süre buzdolabında dinlendirilir.Dinlendirilmiş köfte harcına şekiller verilir.Elektrikli ızgarada köftelerin iki tarafı da biberlerle birlikte kızartılır.Sos için tereyağı eritilir, salça eklenerek bir miktar pişirilir, yarım su bardağı su ile seyreltilir.Hafif sulu bir kıvam oluşturulur.Bir miktar tuz ile tatlandırılır.Pide küçük parçalara kesilir, tabağa dizilir.Pidelerin üstüne hazırlanan sostan dökülür.Köfteler, biberler ve yoğurt ile servis edilir.Afiyet olsun : )