26 Ekim 2013 Cumartesi

GELİN KURABİYESİ







GELİN KURABİYESİ


Malzemeler:

250 gr margarin (yumuşak)
Yarım su bardağı toz şeker
1 paket vanilya şekeri
Yarım su bardağı buğday nişastası
2 su bardağı un (2 yemek kaşığı ilave edilebilir.)

Royal icing için:

1 adet yumurta akı
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 paket vanilya şekeri
2,5 su bardağı pudra şekeri
1 yemek kaşığı su (çok koyu olursa eklenebilir.)


Yapılışı:

Bir yoğurma kabına margarin ve şeker konulur, mikser ile çırpılır.Krem kıvamını alınca diğer malzemeler eklenerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir.Hamurun üzeri örtülerek yarım saat kadar dinlendirilir.Hamur tezgah üzerinde un yardımı ile 1 cm kalınlığında açılır, büyük kalp kalıp ile kesilir.200 derece ısıtılmış fırında 10-15 dk arası pişirilir.Fazla kızarmamasına dikkat edilmelidir.Kurabiyeler fırından çıktıktan sonra soğumaya bırakılır.Royal icing için; yumurta akı yarım dakika çırpılır, limon suyu eklenir.Pudra şekeri 3 seferde yumurta akına ilave edilir, kıvam alana kadar çırpma teli ile çırpılır.Bembeyaz boza kıvamında bir karışım elde edilir.Eğer kıvam koyu olursa 1 ya da 2 yemek kaşığı su ilave edilir.Elde edilen royal icing karışımı krema sıkma torbasına doldurulur.Torbanın ucu kesilir, resimde görüldüğü gibi kalp kurabiyenin kenarları kontürlenir ve orta kısmı doldurulur.Bütün kurabiyelere aynı işlem yapılır.8 saat ya da bir gece donması için bekletilir.Aynı ölçüde royal icing karışımı süsleme için tekrar hazırlanır.Donmuş kurabiyelerin üstüne arzu edilen süslemeler yapılır.Afiyet olsun :)