13 Ekim 2013 Pazar

NUTELLALI AY ÇÖREĞİ






NUTELLALI AY ÇÖREĞİ


Malzemeler:

500 gr un + 3 yemek kaşığı un
250 ml süt
60 gr tereyağı (erimiş)
2 yumurta
100 gr toz şeker
25 gr kakao
1 paket kuru maya
1 fiske tuz

İç malzemeler:

Yarım kavanoz nutella
Yarım su bardağı ceviz


Yapılışı:

1 su bardağına kuru maya, 1 yemek kaşığı toz şeker, bardağın yarısı kadar ılık süt konulur, karıştırılır.Bir yoğurma kabına un, erimiş, ılınmış tereyağı, yumurtalar, kalan toz şeker, 1 fiske tuz, kakao ve kalan süt konulur.Maya kabarınca diğer malzemelere eklenir.Mikserin hamur yoğurma sapları ya da el ile yoğurulur.Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edilir.Eğer cıvık olursa 3 yemek kaşığı kadar un eklenebilir.Hamurun üstü kapatılır.30-40 dk mayalanması için bekletilir.Mayalanmış hamur tezgah üzerine alınır.Beş eşit parçaya bölünür.Bu sırada kolay şekil verebilmek için un kullanabilirsiniz.Her bir parça merdane ile inceltilir.Yuvarlak açtığımız hamur 4'e bölünür.Her bir parçanın uç kısmına bir tatlı kaşığı nutella sürülür ve ufalanmış ceviz parçaları konulur.Kenar kısımlarından 2 cm kadar içe doğru katlanır, sigara böreği sarar gibi rulo yapılır.Ay şekli verilir, tepsiye dizilir.Diğer parçalara da aynı işlem yapılır.180 derece ısıtılmış fırında 20-25 dk arası pişirilir.Soğuyunca üstlerine pudra şekeri serpilip servis edilir.Afiyet olsun : )