26 Ekim 2013 Cumartesi

KREMALI MANTAR ÇORBASI



KREMALI MANTAR ÇORBASI


Malzemeler:

400 gr mantar
1 orta boy soğan
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı krem peynir
1 adet mantarlı bulyon
2 yemek kaşığı buğday nişastası
Yarım su bardağı krema
Karabiber
Tuz

Süslemek için:

Maydanoz


Yapılışı:

Tereyağı bir tencerede eritilir.Küp şeklinde doğranmış kuru soğan, kıyılmış sarımsakla beraber eklenerek sotelenir.5 su bardağı sıcak su ve ince dilimlenmiş mantarlar tencereye konularak kaynatılır.Bulyon ve krem peynir, pişmiş olan mantarlara ilave edilir.2 yemek kaşığı nişasta 1 çay bardağı su içerisinde seyreltilir, tencereye yavaş yavaş eklenir ve karıştırılır.Nişasta çorbaya hafif bir kıvam verir, çorbayı daha koyu seviyorsanız nişasta miktarını çoğaltabilirsiniz.Son olarak krema, tuz, karabiber ile çorba tatlandırılır.Servis edilirken çorbanın üzerine ince kıyılmış maydanoz serpilir.Afiyet olsun : )