11 Ekim 2013 Cuma

ARNAVUT CİĞERİ





ARNAVUT CİĞERİ


Malzemeler:

500 gr dana ciğeri
1 adet kuru soğan
Yarım su bardağı un
1 su bardağı ayçiçek yağı
1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Yarım çay kaşığı karabiber
Tuz

Soğanlı piyaz için:

1 adet orta boy kuru soğan
6-7 dal maydanoz

Yapılışı:

Küçük parçalara doğranmış, yıkanıp süzülmüş ciğer bir kaba alınır.İri kıyılmış kuru soğan, tuz, kırmızı biber ve karabiber ilave edilerek karıştırılır.Bu şekilde buz dolabında 4-5 saat bekletilir.Bir tavaya ayçiçek yağı konulur.Yağ kızdırılır.Buz dolabında beklettiğimiz ciğerin içindeki soğan parçaları alınır.Bir kaseye un konulur, ciğer parçaları unlanır.Una bulanmış ciğerler kızgın yağa bırakılır.Arkalı önlü kızartılır.Tavada çok fazla tutmamak gerekir ki ciğerler kurumasın.Piyaz için kuru soğan ay şeklinde doğranır.Bir miktar tuz ile ovulur, yıkanır ve süzülür.İnce kıyılmış maydanoz soğana eklenir.Ciğerin yanında servis edilir.Afiyet olsun : )