11 Kasım 2014 Salı

ALMAN PASTASI



ALMAN PASTASI


Malzemeler:

150 gr tereyağı
150 gr toz şeker
1 su bardağı süt
2 adet yumurta
1 tatlı kaşığı mahlep
1 yemek kaşığı kuru maya
4 su bardağı un

Kreması için:

1/2 litre süt
2 adet yumurta sarısı
150 gr toz şeker
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı tereyağı

Süslemek için:

Pudra şekeri

Yapılışı:

Tereyağı eritilir soğutulur.Ilık sütün içine 1 yemek kaşığı toz şeker ve kuru maya konulur karıştırılır.Mayanın aktive olması için 15 dakika kadar bekletilir.Yoğurma kabına un,mahlep,toz şeker,bir süre çatalla çırpılmış yumurtalar,tereyağı,toz şeker ve süt konulur maya karışımının eklenmesi ile pürüzsüz bir hamur yoğurulur.Hamurun üstü kapatılır iki misli olana kadar ılık bir ortamda bekletilir.Bu süre içinde krema hazırlanır süt içerisine yumurta sarıları,toz şeker,un ve nişasta konulur çırpılır.Orta ateşte koyuluncaya kadar pişirilir.Pişirme işlemi bitince vanilya eklenir hafif ılınınca tereyağı konulur.Kremanın kabuk tutmaması için üstü streç filmle kapatılır.Mayalanan hamurdan irice mandalina büyüklüğünde parçalar kopartılır yuvarlanır fırın tepsisine dizilir tekrar mayalanması için üstü örtülür.Yaklaşık 40-45 dakika daha mayalanan hamurlar 180 derecede ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirilir.Fırından çıkan hamurlar soğumaya bırakılır.Tamamen soğuyan hamurlar ortadan ikiye kesilir krema torbasına konulan krema orta kısıma sıkılır hamurun üst kapağı kapatılır.Son olarak pudra şekeri ile süslenir.Afiyet olsun :)