20 Kasım 2014 Perşembe

ETLİ LAHANA DOLMASI



ETLİ LAHANA DOLMASI


Malzemeler:

1 adet sarmalık lahana
350 gr dolmalık kıyma
2 orta boy kuru soğan
1 su bardağı pirinç
Yarım çay bardağı köftelik bulgur
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı acı biber salçası
Yarım demek maydanoz
1 yemek kaşığı nane
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
1/2 çay bardağı sıvıyağ

Sos için:

2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı salça

Yapılışı:

Kuru soğan küp şeklinde doğranır tuz,nane,karabiber,salçalar,sıvıyağ eklenerek 3-4 dakika karıştırılır.Yıkanmış pirinç,bulgur,kıyma ve kıyılmış maydanoz eklenerek dolmanın iç harcı hazırlanmış olur.Lahana yaprakları 4-5 dakika tuzlu suda haşlanır.Lahana yaprakları arzu edilen büyüklükte sarılır tencereye dizilir.Bir tavada tereyağı eritilir salça eklenir karışım bir süre kavrulur 2 su bardağı su eklenir hazırlanan sos tencereye konulur.Gerekirse bir miktar su eklenir su miktarı dolmaların üstünü bir parmak geçmelidir.Dolmaların üstüne bir ağırlık konulur ya da bir tabak konulur.Kısık ateşte pişirilir.Afiyet olsun :)