4 Kasım 2014 Salı

DOLGULU MİLFÖY HAVUÇ




DOLGULU MİLFÖY HAVUÇ


Malzemeler:


5 yaprak milföy hamuru (orta kısımdan kesilmemiş dikdörtgen olarak)
1 adet yumurta sarısı
3 adet kare fırın pişirme kağıdı

Rus salatası malzemeleri:

2 adet orta boy patates
2 adet havuç
4-5 adet kornişon salatalık turşusu
3 yemek kaşığı bezelye
1 su bardağı mayonez
Tuz
Yarım demet maydanoz süslemek için

Yapılışı;

1.Külahların hazırlanışı: Kare fırın kağıdı dörde katlanır kat yerlerinden kesilir her bir kare üçgen olarak tekrar katlanır.Üçgen olarak katlanan kağıdın kat yeri alta gelecek şekilde külah yapılır.Üst kısıma gelen sivri kısımlar içe doğru katlanır.Külah oluşturulur milföy hamuru ağır olduğu için külahın içine biraz pişirme kağıdı buruşturulup tıkılır. Milföy külah pişerken hamur ağır gelip katlanmasını önlemek amacı için.
2. Milföy hamurları hafif merdane ile açılır boydan 5 eşit parçaya kesilir.Külahın uç kısımında başlayarak hafif üst üste gelecek şekilde sarılır.Bir hamur bitince ikinci hamur ile külah tamamlanır.Yani her külah için 2 milföy şeridi gereklidir.Bu şekilde bütün hamurlar tamamlanır tepsiye dizilir.Üstlerine yumurta sarısı sürülür 180 derecede ısıtılmış fırında üstleri kızarana kadar pişirilir.
3.Rus salatası için patates ve havuç haşlanır.Çok küçük parçalara kesilir aynı şekilde kornişon turşularda kesilir.Bezelye ve diğer kıyılmış sebzeler bir kasede toplanır mayonez ve tuz ilavesi ile rus salatası hazırlanır.
4.Soğuyan milföy külahlarının içinden pişirme kağıtları çıkartılır.Hazırlanan rus salatası ile içleri doldurulur.Son olarak maydanoz sapları ile süslenir milföy havuç servise hazırdır.Afiyet olsun :)