10 Kasım 2014 Pazartesi

BÜRYAN PİLAVI (RUMELİ PİLAVI)



BÜRYAN PİLAVI (RUMELİ PİLAVI)


Malzemeler:

500 gr kuşbaşı et
3 su bardağı baldo pirinç
2 adet orta boy kuru soğan
2 adet havuç
1 su bardağı domates püresi
1 çay bardağı ayçiçek yağı
1 çay kaşığı kara biber
3 yemek kaşığı tereyağı
3 su bardağı su
1 çay bardağı kabuğu soyulmuş çiğ badem

Yapılışı:

Pirinç bir tatlı kaşığı tuz ilavesi ile ıslatılır bir saat bekletilir.Pilavı dana kuşbaşı et ile hazırladım pişirme süresini kısaltmak için düdüklü tencere kullandım.Ayrıca bu yöntemle pişen etin su miktarında azalma olmuyor yani pilav için gerekli su miktarı tam ölçü olarak kalıyor.Düdüklü tencereye sıvı yağ konulur yağ kızınca et ilave edilir.Etler kavrulup suyunu çekince ince kıyılmış soğan eklenir.Havuçlar rende ya da jülyen doğranır kavrulmuş malzemelere eklenir.Havuçlar yumuşayınca domates püresi, tuz, karabiber eklenir bir süre sotelenir.3 su bardağı su konulur düdüklünün kapağı kapatılır.20 dakika orta ısıda pişirilir.Ayrı bir tencerede tereyağı eritilir suyu süzülmüş yıkanıp nişastasından arındırılmış pirinç tereyağında kavrulur.Bir fırın kabına pirinç yayılır üstü düzleştirilir. Pirincin üstüne pişirdiğimiz et parçaları konulur ve etin suyu fırın kabının her tarafına dökülür.Alüminyum folyo ile fırın kabı hava almayacak şekilde kapatılır.180 derecede ısıtılmış fırında 35-40 dakika pişirilir.Pilav fırından çıkarılır üstündeki alüminyum folyoyu almadan 20-25 dakika demlenmesi için bekletilir.Bu sırada bademler teflon tavada kavrulur servis edilirken bademler pilavın üstüne konulur.Afiyet olsun :)