19 Kasım 2014 Çarşamba

KAHVE ÇEKİRDEĞİ KURABİYESİ



KAHVE ÇEKİRDEĞİ KURABİYESİ


Malzemeler:

125 gr tereyağı(oda sıcaklığında beklemiş)
2 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
3 tepeleme yemek kaşığı kakao
2 tepeleme yemek kaşığı instant kahve
3 yemek kaşığı sıcak süt(kahveyi eritmek için)
1 çay bardağı nişasta
1/2 tatlı kaşığı karbonat
3 su bardağı un

Yapılışı:

Yumurtalar, bir çatal ile çırpılır.Toz şeker, tereyağı ve kakao yumurtalara eklenir.Sıcak süt içinde kahve eritilir ve soğumaya bırakılır.Karbonat, nişasta, un ve soğumuş kahve-süt karışımı eklenerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir.Hamur 23 ya da 24 eşit parçaya bölünür.Her parça oval şekilde yuvarlanır hafif üstlerine bastırılarak yassıltılır.Bütün hamurlar hazırlanır tepsiye dizilir ve keskin bir bıçak ile hamurların üstüne uzunlamasına 7 mm'lik bir kesik yapılır.180 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika arası pişirilir.Afiyet olsun :)