22 Kasım 2014 Cumartesi

TİRAMİSU




TİRAMİSU


Malzemeler:

Pandispanya malzemeleri:

5 adet XL yumurta (yumurtalar küçük ise 6 adet )
200 gr un
240 gr toz şeker
1 paket vanilya

Krema malzemeleri:

350 gr mascarpon peyniri
2 kutu krema 200 ml
1 kutu krem şanti
1/2 su bardağı pudra şekeri (ben kullanmadım çok tatlı sevenler için)
1 dolu tatlı kaşığı kakao (üstünü süslemek için )

Islatmak için:

1 kahve kupası sıcak su
2 yemek kaşığı toz şeker
1 dolu yemek kaşığı instant kahve

Yapılışı:

Yumurtalar ve toz şeker mikser ile çırpılır.Karışım köpük köpük olana kadar yaklaşık 10 dakika kadar çırpılmalıdır.Vanilya eklenir ve karıştırırken un azar azar elenerek konulur. Plastik sptula ile alttan üste doğru yumurtayı söndürmeden karıştırılmalıdır.Kelepçeli kek kalıbı yağlanır alt kısmına pişirme kağıdı serilir.(kek kalıbı 24 cm ya da 26 cm olabilir)Pandispanya karışımı kalıba konulur ve 180 derecede ısıtılmış fırında 35- 40 dakika pişirilir.Fırından çıkarmadan kürdan ile kekin piştiği kontrol edilir.Fırından çıkan pandispanya soğumaya bırakılır.Krema için:Kremalar ve krem şanti mikser ile çırpılır.Ayrı bir kapta mascarpon peyniri mikser ile çırpılır krema peynire eklenir tekrar çırpılır. Soğuyan kek ortadan ikiye kesilir.Kahve kupasındaki sıcak su içerisine toz şeker ve kahve konulur karıştırılır.Kekin bir parçası pasta tabağına yerleştirilir kahveli şerbetin yarısı kekin her yerine yayılır.Kremanın 3/1 i kekin üstüne yayılır diğer parçası kremanın üstüne konulur.Kupada kalan kahveli şerbet kekin üstüne yayılır.Pasta krema ile tamamen kaplanır üstünü süslemek için kremadan bir miktar ayrılır.Krema sıkma torbasının ucuna duy konulur ve kalan krema ile pasta süslenir.Son olarak bir çay süzgeci ile kakao pastanın üstüne serpilir.Pasta buz dolabında 4-5 saat benim tavsiyem bir gece soğutulur ve servis edilir.Afiyet olsun :)