26 Kasım 2014 Çarşamba

PATATESLİ GÖZLEME




PATATESLİ GÖZLEME


Malzemeler:

1 su bardağı süt
1 su bardağı su
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 küçük paket yaş maya
1 yemek kaşığı toz şeker
Tuz
6 su bardağı un

İç malzemeleri için:

6 adet orta boy haşlanmış patates
2 orta boy kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı karabiber
1 çay bardağı sıvıyağ
Tereyağı (Yağlamak için)

Yapılışı:

Yoğurma kabına ılık süt konulur.Yaş maya süte ufalanarak eklenir ve eritilir.Su,sıvı yağ,tuz, toz şeker ve un ilavesi ile hamur yoğurulur.Hamur iki kat olana kadar mayalanması için bekletilir.İç malzemesi için haşlanmış patatesler ezilir.Bir kap içinde rendelenmiş soğan sıvı yağ ile sotelenir.Salçalar, tuz ve karabiber eklenir.Bu karışım haşlanmış patateslere eklenir.Mayalanan hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar kopartılır un yardımı ile açılır.İç malzemeden orta kısma konulur resimde görüldüğü gibi katlanır.Teflon tavada altı üstü pişirilir.Tavadan alınan gözlemelere tereyağı sürülür.Afiyet olsun:)