16 Kasım 2014 Pazar

PEYNİRLİ RULO POĞAÇA



PEYNİRLİ RULO POĞAÇA


Malzemeler:

1 su bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı süt
3 tatlı kaşığı kuru maya
2 adet yumurta (Birinin sarısı üstleri için ayrılacak)
1 şişe maden suyu
2 tatlı kaşığı toz şeker
Tuz
Aldığı kadar un

İç malzemeleri:

! kalıp beyaz peynir
1/2 maydanoz
1 tatlı kaşığı pul biber

Arasına sürmek için:

4 yemek kaşığı Becel tereyağı tadında margarin
1/2 su bardağı susam

Yapılışı:

Ilık süt,toz şeker ve kuru maya bir yoğurma kabına konulur karıştırılır.Kuru mayanın aktive olması için 15 dakika kadar bekletilir.Yumurtalar, sıvıyağ, tuz ve un eklenerek kulak memesi yumuşaklığı kıvamında hamur tutulur.Hamurun üstü örtülür iki misli kabarana kadar mayalanması için bekletilir.Mayalanan hamur tezgah üstüne alınır 4 eşit parçaya bölünür.Her rulo için iki beze hamur kullanılır.Merdane ile hamur 30x50 cm dikdörtgen olarak açılır.Üstüne yumuşak margarin sürülür aynı ölçülerde açılan diğer hamur açılan hamurun üstüne konulur.Peynir,kıyılmış madanoz ve pul biberli harcın yarısı hamurun üstüne yayılır.Hamurun uç kısımlarından başlayarak rulo yapılır ve keskin bir bıçakla 2 cm kalınlığında dilimler kesilir.Dilimlerin kenarlarına yumurta sarısı sürülür  susama batırılır. ve fırın tepsisine dizilir. Rulo poğaçalar bir süre el mayasının gelmesi için üstü kapalı olarak bekletilir.180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir.Afiyet olsun :)