16 Kasım 2018 Cuma

BADEMLİ TART





BADEMLİ TART

Malzemeler:

Tart hamuru için gerekli malzemeler:

2 adet yumurta
100 gr toz şeker
80 gr ayçiçekyağı
320 gr un
1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Dolgu maddesi için gerekli malzemeler:

150 gr tereyağı(oda ısında bekletilmiş)
150 gr toz şeker
150 gr badem unu
3 adet yumurta
350 gr un
6-7 damla dr oetker bitter mandel aroması
250 gr herhangi bir meyvenin marmelatı
File badem

Yapılışı:

Öncelikle dolgu maddesi hazırlanır tereyağı ve toz şeker çırpılır.Yumurtalar teker teker karışıma eklenir.Son olarak badem unu ve un konularak homojen bir kıvam elde edilir.Hamur için un ve kabartma tozu hariç bütün malzemeler elle karıştırılır.Un ve kabartma tozu eklenerek hamur oluşturulur.28 cm çapındaki bir tart kalıbı yağlanır unlanır.Hamurun 3/4 üstünü süslemek için ayrılır kalan hamur merdane ile açılır.Tart kalıbının içine yerleştirilen hamurun kenarları kesilir dolgu maddesi geleceği için kalıbın kenarından 3-3,5 santim kadar yükseklik bırakmak gereklidir.Marmelat hamurun tabanına yayılır dolgu maddeside konularak düzleştirilir.Ayırdığımız hamurdan tartın üstüne süs yapılır ve boş kısımlara file badem konulur.180 derecede ısıtılmış fırında 40-45 dakika arası pişirilir.Afiyet olsun:)