26 Kasım 2018 Pazartesi

BAL KABAKLI KIRINTILI TART









BAL KABAKLI KIRINTILI TART

Hamur malzemeleri:

400 gr un
150 gr toz şeker
2 adet yumurta
120 gr tereyağı oda ısında bekletilmiş
1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Bal kabaklı dolgu maddesi için gerekli malzemeler:

400 gr haşlanmış balkabagı
2 adet yumurta
100 ml krema
100 gr toz şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
80 gr eti burçak bisküvi

Yapılışı:

Haşlanmış bal kabağı rondoda püre haline getirilir.İçine yumurta,toz şeker,krema,tarçın konularak mikser ile çırpılır.Son olarak burçak bisküvi ufalanarak dolgu maddesi hazırlanmış olur.Hamur için unun içine tereyağı,yumurtalar,toz şeker,kabartma tozu konularak ufalayarak karıştırılır.Hamuru yoğurmadan ufalayarak hazırlanır gerekirse bir miktar un eklenebilir.26 cm lik tart kalıbı yağlanır unlanır hamurun 2/3 ü kalıba konulur kalan hamur üstü için ayrılır.Kalıba konulan hamur parmak ucuyla bastırılarak yerleştirilir kalıbın kenarları yükseltilir.Dolgu maddesi kalıba konularak 180 derecede 20 dakika ön pişirme yapılır.Fırından alınan tartın üstüne ayırdığımız hamur kırıntıları konulur.Tekrar fırına konulan tart 25 dakika daha pişirilir.Afiyet olsun:)