14 Kasım 2018 Çarşamba

ETLİ PİLAV




ETLİ PİLAV


Malzemeler:

700-800 gr dana kuşbaşı
2 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvıyağ
Tuz

Yapılışı:

Etler kendi suyunu çekene kadar kavrulur ve sıcak su ilave edilerek pişirilir.Pirinçler 1 tatlı kaşığı tuz eklenerek yarım saat sıcak suda bekletilir.Pişmiş hafif tuzlanmış etler küçük boy bir tencerenin dibine konulur.Pirinçler yıkanır süzülür tereyağı sıvıyağ karışımında kavrulur.Kavrulmuş pirinçler etlerin üstüne konulur hafif tuzlanmış et suyu yavaş yavaş pirinçlerin üstüne dökülür.Sıcak et suyu pirinçlerin üstünü 3-3,5 cm geçecek kadar olmalıdır.Pilav ocağa konulur ilk etapta orta harlı ateşte hafif kaynamaya başlayınca çok kısık ateşe alınır en az yarım saat pişirilir.Ocaktan alınan pilavın üstüne mutfak havlusu konulur kapağı kapatılır yirmi dakika daha bekletilir.Pilav tenceresi servis tabağına ters edilerek servis edilir.Afiyet olsun:)