17 Kasım 2018 Cumartesi

FROZEN BİSKÜVİLER






FROZEN BİSKÜVİLER

Malzemeler:

100 gr tereyağı oda ısında bekletilmiş
50 gr toz şeker
200 gr un
1 yumurta

Glazür için gerekli malzemeler:

4 yemek kaşığı pura şekeri
1 tatlı kaşığı limon suyu
Su
Mavi beyaz şekerlemeler

Yapılışı:

Tereyağı,toz şeker karıştırılır yavaş yavaş un konularak hamur oluşturulur.Hamur buzdolabında yarım saat soğutulur.Hamur merdane ile açılır kurabiye kalıbıyla kesilir.180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık on beş dakika pişirilir.Pudra şekerini içine limon suyu konulur karıştırılır.Azar azar su konularak koyu bir kıvam oluşturulur.Soğumuş bisküviler glazüre bandırılır yada kaşıkla sürülür şekerlemelerle süslenir.Afiyet olsun:)