27 Kasım 2018 Salı

TEREYAĞLI GÜL BİSKÜVİ






TEREYAĞLI GÜL BİSKÜVİ

Malzemeler:

250 gr tereyağı oda ısında bekletilmiş
120 gr toz şeker
330 gr un
20 gr mısır nişastası
1 adet yumurta
60 gr beyaz çikolata
1/2 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı:

Tereyağı mikser ile çırpılmaya başlanır toz şeker konularak tereyağı ile şeker kremsi bir hal alana kadar çırpılır.Yumurta eklenir çırpmaya devam edilir.Un,nişasta ve tuz eklenir mikserin hamur karıştırma aparatı ile karıştırmaya devam edilir.Son olarak benmari usulü eritilmiş beyaz çikolata eklenir.Krema sıkma torbasına resimde görülen duy konulur ve ortadan başlayarak yuvarlanır kenarından bitirmek suretiyle gül şeklinde hamurlar sıkılır.Bisküviler 160 derecede ısıtılmış fırında 20-23 dakika arası pişirilir.Afiyet olsun:)