23 Kasım 2018 Cuma

FINDIK EZMELİ ÇİÇEK MİLFÖY







FINDIK EZMELİ ÇİÇEK MİLFÖY

Bir paket milföy hamuru
Fındık ezmesi
Kavrulmuş fındık
Pudra şekeri

Yapılışı:

Milföy hamuru ortada iki parçaya kesilir kare olan hamur kenarlarından ortaya doğru kesilir.Ortada boş kalan kısıma bir tatlı kaşığı fındık ezmesi konulur.hamurun sivri kenarları ortaya doğru katlanır ve uç kısımlarından büzülerek yaprak formu verilir.Ortadaki boş kısıma tam bir fındık batırılır.İkinci resimde yapılışını görebilirsiniz.Bütün milföy hamurları aynı şekilde hazırlanır ve yumurta sarısı sürülür.180 derecede ısıtılmış fırında 40-45 dakika arası pişirilir.Fırında çıkar çıkmaz pudra şekeri ile süslenir afiyet olsun:)