23 Kasım 2018 Cuma

İSVEÇ KÖFTE



İSVEÇ KÖFTE

500 gr dana kıyma
1/2 su bardağı galeta unu
1/2 su bardağı süt
1 orta boy kuru soğan
1 yemek kaşığı hardal
Karabiber
Toz kırmızı biber
Tuz
1 adet yumurta
Sıvıyağ

Sos için gerekli malzemeler:

100 ml krema
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı un
2 adet et bulyon
1 yemek kaşığı hardal
1 tatlı kaşığı domates salçası
Karabiber
Tuz

Yapılışı:

Süt içine galeta unu konulur karıştırılır bekletilir.Kuru soğan çok ince kıyılır bir yemek kaşığı sıvı yağda karamel renk olana kadar kavrulur soğumaya bırakılır.Kıyma içine galeta,süt karışımı,kuru soğan,yumurta,hardal,baharatlar ve tuz konulur yoğurulur.' saat buz dolabında dinlendirilir ve irice toplar yuvarlanır.Köfteler orta ısıda iki yemek kaşığı sıvı yağda devamlı karıştırılarak kızartılır.Köfte kızartılan tavaya tereyağı konulur eriyince un eklenerek kavrulur salça eklenir.Su ve et bulyon konularak karıştırılır.Çok koyu bir kıvam olmamalıdır gerekirse sıcak su eklenir. Son olarak hardal,tuz ev karabiber eklenerek sos hazırlanmış olur.Köfteler bu sosa konularak karıştırılır.Arzu edilirse köfteler sosta karıştırılmaz köftenin altında servis edilir.Afiyet olsun:)