10 Kasım 2018 Cumartesi

PORTAKALLI KEK





PORTAKALLI KEK

3 adet yumurta
150 gr toz şeker
100 ml taze sıkılmış portakal suyu
1 portakalın ince rendelenmiş kabuğu
80 ml sıvıyağ
200 gr un
1 paket kabartma tozu

Ara kat peltesi için gerekli malzemeler:

250 ml taze sıkılmış portakalın suyu
2.5 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 tatlı kaşığı dr oetker portakal aroması

Yapılışı:

Yumurtalar ve toz şeker 2 dakika kadar çırpılır.Portakal rendesi ve portakal suyu ilave edilir.Son olarak sıvıyağ,un,kabartma tozu karışımı elenerek eklenir.24 cm çapındaki kek kalıbının tabanına pişirme kağıdı konulur 180 derecede ısıtılmış fırında 35-40 dakika arası pişirilir.Ara katı için peltenin hazırlanması portakal suyu,un,nişasta ve portakal aroması pişirilir soğumaya bırakılır.Soğuyan kek ortadan ikiye kesilir ve pelte konularak kekin her yerine yayılır.Kekin üst kapağı kapatılır pudra şekeri ile süslenir.Afiyet olsun:)