3 Kasım 2018 Cumartesi

PATATESLİ YAPRAK POĞAÇA










PATATESLİ YAPRAK POĞAÇA

Malzemeler

1 su bardağı süt (250 ml lik bardak)
100 gr tereyağı erimiş soğumuş
1 adet yumurta (sarısı üstü için ayrılacak)
1 yemek kaşığı kuru maya
1 yemek kaşığı toz şeker
2,5 su bardağı un
Tuz

İç harcı için gerekli malzemeler:

4-5 adet haşlanmış patates
1 orta boy kuru soğan
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
1/2 çay kaşığı karabiber
Tuz
Sıvıyağ

Yapılışı:

Yarım su bardağı sütün içine kurumaya ve toz şeker konularak karıştırılır mayanın aktive olması için bekletilir.Kalan süt,tereyağı,yumurta akı ve maya karışımı ve tuz karıştırılır.Un ilave edilerek yumuşak ama ele yapışmayan bir hamur oluşturulur.Gerekirse ölçüden fazla bir iki yemek kaşığı un eklenebilir.Hamurun mayalanması için üstü kapalı olarak bekletilir.Kuru soğan rendelenir sıvıyağ eklenerek sotelenir.Baharatlar ve tuz eklenir patatesler konulur patates ezeceği ile püre haline getirilir.Mayalanan hamurdan parçalar kopartılır oval şekilde parmak uçlarıyla açılır.İç harçtan konularak düzleştirilir ve hamurun uç kısımlarında kapatılır.Hamur bastırılarak hafif inceltilir ve bir ucunda diğer ucuna ortadan kapatılır.Resimlerden yapılışı takip edebilirsiniz.Fırın tepsisine dizilen hamurların uç kısımlarında keskin bir bıçakla 1,5 santim uzunluğunda kesikler yapılır.Yumurta sarısı sürülerek 180 derecede ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirilir.Afiyet olsun:)