27 Aralık 2018 Perşembe

ELMALI PASTA








ELMALI PASTA

Malzemeler:

300 gr un
150 gr tereyağı oda ısında bekletilmiş
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
Bir fiske tuz
4-5 adet elma
Badem ezmesi

Dolgu maddesi:

500 ml süt
200ml krema
2 paket vanilyalı toz puding
20 gr nişastası
60 gr toz şeker

Yapılışı:

 Unun içine yumurta,tereyağı,kabartma tozu ve tuz konulur yumuşak ele yapışmayan bir hamur oluşturulur.26 cm çapındaki kelepçeli kek kalıbının alt kısmına streç film konulur kelepçesi kapatılır.Hamurdan bir parça kopartılır kalıbın alt kısmına ince bir tabaka olarak yayılır.kalıbın kelepçesi açılır hamur bir tepsiye konularak buz dolabına konulur.Kek kalıbı yağlanır alt kısmına pişirme kağıdı yerleştirilir.Kalan hamur kalıbın altına ve kenarlarına yerleştirilir. Kalıbın yan kısımları yüksek olmalıdır ve buz dolabına konulur.Puding için süt
ve kremanın içine puding tozları nişasta ve toz şeker konulur pişirilir.Koyu bir kıvam olur arada karıştırılır kabuk tutması önlenir.Elmalar soyulur ikiye bölünür elmaların ortadaki çekirdek kısımlarına badem ezmesi yuvarlanarak konulur.Elmalar iç kısımları alta gelecek şekilde kalıba yerleştirilir.Puding elmaların üstüne konulur düzleştirilir.Buz dolabına konulan üst kapak hamur pudingin üstüne yerleştirilir 160 derecede ısıtılmış fırında 1 saat 15 dakika pişirilir.Fırından çıkartılan elmalı pasta oda ısında soğutulur ve buz dolabına konulur.Servis esnasında arzu edilen şablon şekiller yada düz olarak pudra şekeri ile süslenir.Afiyet olsun:)