26 Aralık 2018 Çarşamba

PASTIRMALI HUMUS



PASTIRMALI HUMUS

Malzemeler:

1 su bardağı haşlanmış nohut
1/2 çay bardağı tahin
1/2 çay bardağı limon suyu
1/2 çay bardağı zeytin yağı
2 diş sarımsak
Tuz
1 yemek kaşığı tereyağı
Pastırma dilimleri

Yapılışı:

Nohutlar rondoya konulur içine tuz,limon suyu,tahin.sarımsaklar eklenir.Pürüzsüz bir hal alana kadar rondo çalıştırılır.Nohut,limon suyu ve tahin eklenince katılaşacaktır ılık su ile seyreltilir.Zeytin yağı eklenerek servis tabağına yerleştirilir.Tereyağı eritilir pastırma dilimleri arzu edilen büyüklükte konularak kavrulur.Arzuya göre bir miktar pul biber eklenebilir.Humusun orta kısmı hafif bastırılır ve bu kısma pastırmalı tereyağı konulur.Nohut taneleri ile süslenir servis edilir.Humusa bir çay kaşığı kimyonda konulabilir ben bu tarifte kullanmadım.Afiyet olsun:)