3 Aralık 2018 Pazartesi

ÜZÜMLÜ EKMEK




ÜZÜMLÜ EKMEK

Malzemeler:

120 gr kuru üzüm
500 gr un
250 ml ılık süt
100 gr toz şeker
80 gr tereyağı eritilmiş soğumuş
1 adet yumurta
1 adet küçük boy yaş maya
Bir fiske tuz

Yapılışı:
Üzüm sıcak su içinde yarım saat bekletilir.Yoğurma kabına un konulur ortası açılır maya ufalanır bir miktar toz şeker ve bir miktar ılık süt eklenerek karıştırılır.Maya aktif hale gelince kalan süt ve toz şeker,tereyağı,yumurta,tuz konularak mikserin hamur karma aparatı ile karıştırılır.Hamurun üstü kapatılarak yarım saat mayalanması sağlanır.Üzüm süzülerek mayalanan hamura eklenir tekrar mikser ile karıştırılır.Üstü kapatılarak tekrar yarım saat mayalandırılır.Kalıp tereyağı ile bolca yağlanır file badem kalıba serpilerek kaplanır.(üzümlü ekmek dikdörtgen kalıptada pişirilebilir.O zaman bir yumurta sarısına iki yemek kaşığı süt ile çırpılır hamurun üstüne sürülür.)Hamur parça parça kalıba konularak üstü düzleştirilir.170 derecede ısıtılmış fırında 45-50 dakika pişirilir.Hamur farklı bir kalıpta pişirilirse pişirme süresi daha az tutulur.Afiyet olsun:)