3 Aralık 2018 Pazartesi

KARAMELLİ PORTAKALLI TERS YÜZ KEK




KARAMELLİ PORTAKALLI TERS YÜZ KEK

Malzemeler:

Karamel için gerekli malzemeler:

200 gr toz şeker
75 ml su klasik küçük boy çay bardağı ölçü
1 tatlı kaşığı limon suyu

Kek için gerekli malzemeler:

250 gr un
180 gr toz şeker
200 ml ayçiçek yağı
4 adet yumurta
200 ml taze sıkılmış portakalın suyu
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
2 adet portaka

Yapılışı:

Toz şeker,su ve limon suyu bir kap içinde ocağa konulur kaynamaya bırakılır.Koyu karamel renk alınca 26 cm çapında alt kısma pişirme kağıdı konulmuş tart kalıbına dökülür soğumaya bırakılır.Yumurtalar sarılarından ayrılır yumurta akları bir fiske tuz eklenerek kar gibi olana kadar çırpılır.Yumurta sarılarına toz şeker konulur açık sarı renk alana kadar çırpılır.Yumurta sarılarına sıvıyağ ve un kabartma tozu eklenir.Portakal suyu konulur bir süre çırpılır.Son olarak yumurta akları azar azar ilave edilir plastik spatula ile karıştırılır. İki portakalın kabukları soyulur enine dilimlenir.Soğumuş karamelin üstüne dizilir.Kek karışımı dilimlenmiş portakalların üstüne yayılır ve 180 derecede ısıtılmış fırında 40-45 dakik arası pişirilir.Soğuyan kek servis tabağına ters çevrilerek konulur pişirme kağıdı alınarak servis edilir.Afiyet olsun:)