7 Aralık 2018 Cuma

FINDIKLI VANİLYA KREMALI PASTA











FINDIKLI VANİLYA KREMALI PASTA

Malzemeler:

Hamur için:

150 gr toz şeker
100 gr yoğurt
450-500 gr un
50 gr nutella veya farklı bir marka
50 gr tereyağı oda ısında bekletilmiş
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 paket vanilya

Kreması için

900 ml süt
2 paket vanilyalı toz puding
200 gr toz şeker
150 gr tereyağı oda ısısında bekletilmiş
200 gr dövülmüş fındık
Yufkaları ıslatmak 1 çay bardağı ılk süt

Yapılışı:

Öncelikle krema hazırlanır sütün içine toz şeker ve toz pudingler katılarak pişirilir.Pişen puding ayrı bir kaba konularak üstü sreçle sımsıkı kapatılır kabuk tutması önlenir soğumaya bırakılır.Hamur malzemeleri bir kap içine konularak yoğurulur.Hamur buz dolabında bir süre soğutulur.Hamur dört eşit parçaya bölünür ve merdane ve un yardımı ile 25 cm çapında açılır.Hamurun kenarları bir tabak veya pasta kelepçesi ile kesilerek düzgün bir yuvarlak elde edilir.Hamurların hepsi açılınca 180 derecede ısıtılmış fırında 8-10 dakika arası pişirilir.Puding tamamen soğuyunca yumuşak tereyağı katılarak mikserle çırpılır.Puding ve tereyağının ısı oranı aynı olmalıdır yoksa krema tutmaz pütürlü olur.Dövülmüş fındıktan üst süslemesi için biraz ayrılır kalanı krema ya katılır.Servis tabağına bisküvi konulur fırça ile ılık sütle ıslatılır.Fazla ıslatmamalı yoksa bisküvi hamurlaşır.Kremadan konulur yayılır ve her kata aynı işlem yapılır.En üst kat ve kenarlarıda krema ile kaplanır ayrılan fındık ile süslenir.Pasta bir gece yada en az sekiz saat buz dolabında soğutulur.Afiyet olsun:)