16 Aralık 2018 Pazar

KREM ŞANTİLİ MOZAİK PASTA






KREM ŞANTİLİ MOZAİK PASTA

Malzemeler:

Bisküvi hamuru için:

100 gr toz şeker
100 ml süt
100 tereyağı oda ısında bekletilmiş
1 adet yumurta
1 çay kaşığı karbonat
1 paket vanilya
430-450 gr arası un

Yapılışı:

Süt,vanilya ve toz şeker ocakta ısıtılır kaynamasına izin vermeden ocaktan alınır tereyağı eklenir.Soğuyan karışıma yumurta,un ve karbonat eklenir ele ve tezgaha yapışmayan bir hamur oluşturulur.Hamur streç filme sarılır buzlukta 2 saat dondurulur.Hamur küçük bir tepsi içine rendelenir ve 180 derecede ısıtılmış fırında 20-25 dakika arası pişirilir.

Kakaolu puding için gerekli malzemeler:

800 ml süt
250 gr toz şeker
50 gr kakao
60 gr un
150 gr tereyağı oda ısında bekletilmiş

Yapılışı:

Süt içine kakao,toz şeker ve un konulur devamlı karıştırılarak pişirilir.Ocaktan alınır bir kaç dakika sonra doğranmış tereyağı eklenerek karıştırılır.Pişirmiş olduğumuz bisküvi hamuru küçük parçalara kırılır ve çok sıcak olmayan ama soğukta olmayan pudingin içine konulur karıştırılır.Yağlanmış 27x27 kare kalıbın içine konulur bastırılır üstü düzleştirilir buz dolabında soğutulur.

Pastanın üstü için gerekli malzemeler:

300 ml krema
1 kutu krem şanti
Bitter çikolata rendesi

Yapılışı:

Krema ve krem şantiler çırpılır pastanın üstüne konularak düzleştirilir.Rendelenmiş bitter çikolata ile süslenerek servis edilir.Afiyet olsun:)