10 Aralık 2018 Pazartesi

KADAYIF SARMASI (BAKLAVALIK YUFKADAN)




KADAYIF SARMASI (BAKLAVALIK YUFKADAN)

Malzemeler:

250 gr tel kadayıf
150 gr tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 su bardağı ceviz dövülmüş
14-16 adet baklavalık yufka

Şerbeti için:

2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 yemek kaşığı limon suyu

Yapılışı:

Öncelikle tel kadayıf küçük parçalara kesilir veya didiklenir.Tereyağı eritilir içine sıvı yağ eklenir.Yağ karışımının üçte biri kadayıfa eklenir iyice karıştırılır.Tezgah üzerine iki adet baklavalık yufkadan serilir uç kısmına yeterli miktarda  kadayıf konulur.Kadayıflar yufkanın dörte bir kısmına yayılır ve düzleştirilir. Üç dört yemek kaşığı dövülmüş ceviz serpilir sıkıca rulo yapılır 3-4 cm kalınlığında kesilerek dik bir vaziyette tepsiye dizilir(bu ölçü 27 cm çapındaki bir tepsi içindir).Bütün yufkalar hazırlanınca kalan yağ karışımı tatlıların üstüne gezdirilir.180 derecede ısıtılmış fırında 50-55 dakika arası pişirilir.Şerbet malzemeleri bir tencereye konulur ve 13-15 dakika kaynatılır.Soğuk kadayıf sarmasına ılık şerbet dökülür.Afiyet olsun :)