23 Aralık 2018 Pazar

YUMURTALI PİZZA HAFTA SONU KAHVALTISI İÇİN










YUMURTALI PİZZA HAFTA SONU KAHVALTISI İÇİN

Malzemeler:

500 gr un
150 ml ılık süt
150 ml yoğurt
100 ml sıvı yağ
1/2 yaş maya 20 gr
1 yemek kaşığı toz şeker
Tuz
İç harcı için gerekli malzemeler:

200 gr mantar(ben mantar kullandım ama salam,zeytin kullanılabilir)
200 gr rende kaşar peyniri
3 yemek kaşığı domates sosu
1 yemek kaşığı domates salçası
1 diş sarımsak
Zeytin yağı,kekik,tuz

Yapılışı:

Ilık süt,toz şeker ve yaş maya karıştırılır,mayanın aktif hale gelmesi için bekletilir.Unun ortası havuz şeklimde açılır yoğurt,sıvı yağ,tuz konulur.Aktif hale gelmiş maya eklenerek hamur oluşturulur.Üstü kapalı olarak 45 dakika mayalanması için bekletilir.Mantarlar kıyılır tuzlanır fazla suyunu bırakması için bekletilir.Zeytin yağının içine domates sosu ve salça konulur bir miktar sotelenir tuz ve sarımsak rendesi eklenir.Mayalanan hamurun yarıdan biraz fazlası tezgah üzerinde açılır (büyüklüğü fırın telinin büyüklüğü kadar olmalıdır)bir bardak ile yuvarlaklar kesilir ve açılan hamur bir kenara konulur.Kalan hamur ve deliklerden artan hamur açılır,pizzanın tabanını oluşturur pişirme kağıdına yerleştirilir.Sırasıyla salçalı sos.suyu sıkılmış mantar ve rende kaşar peyniri konulur.Diğer açılan hamur pizzanın üstüne yerleştirilir.Pizzanın kenarları çatalla bastırılarak iki hamur sabitlenir.Hamura yumurta sarısı sürülür susamla süslenir.Fırın teline yerleştirilen pizza 200 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pişirilir.Fırından çıkartılır her bir deliğe bir adet yumurta kırılır.Yumurtalar hafif tuzlanır tekrar fırına konulur.Yumurtalar pişene kadar fırında pişirilir.Afiyet olsun:)