19 Aralık 2018 Çarşamba

MELEK KANADI DOĞUM GÜNÜ PASTASI















MELEK KANADI DOĞUM GÜNÜ PASTASI

Malzemeler:

pandispanya için gerekli malzemeler:

6 adet yumurta sarısı
6 adet yumurta akı
200 gr toz şeker
1 paket vanilya
150 gr un
50 gr nişasta
1 tatlı kaşığı kabartma tozu

Yapılışı:

Yumurta akı toz şekerin yarısı konularak çırpılır.Katı hatta çırpma kabını ters çevirdiğinizde yere düşmeyecek şekilde olmalıdır.Yumurta sarısı kalan şeker ve vanilya ile çırpılır açık sarı bir renk olmalıdır.Yumurta akı azar azar yumurta sarısına konularak plastik spatula ile karıştırılır.Un,nişasta,kabartma karıştırılır elenerek eklenir.26 cm çapındaki alt kısmına pişirme kağıdı serilmiş kalıba konularak 180 derecede 40 dakika pişirilir.

Krema için gerekli malzemeler:

500 ml süt
4 yumurta sarısı
2 paket vanilya
120 gr toz şeker
60 gr mısır nişastası
50 gr tereyağı
200 ml krema
1 poşet krem şantie pişirilir.
50 gr damla çikolata

Yapılışı:

Süt kısık ısıdaki ocağa alınır yumurta sarıları toz şeker ile çırpılır açık sarı bir renk alınca nişasta eklenir.Karışımın içine ısınmış sütten azar azar eklenerek çırpılmaya devam edilir.Karışım tekrar ocağa alınır devamlı karıştırılarak pişirilir.Kremaya vanilyalar ve tereyağı eklenir.Yayvan bir tabak içine konulan kremanın üstü streç film ile sıkıca kapatılır soğumaya bırakılır.Krema ve krem şanti çırpılır soğuyan kremaya eklenir.Damla çikolata eklenerek krema hazırlanmış olur.

Pastanın hazırlanması:

Malzemeler:

1 kilo beyaz şeker hamuru
İnci şekerlemeler

Yapılışı:

Pandispanya üç parçaya kesilir.Resimlerde görüldüğü gibi bir şablon çizilir ve dilimlenmiş pandispanya kesilir.Her iki kata hazırlanan kremadan konularak en üste konmaz kelepçeli kalıba konularak en dört saat soğutulur.Krem şantiler krema ile çırpılır Pasta kelepçeden çıkartılır.Kanadın biri krem şanti ile kaplanır.Diğer kanat için pasta ters çevrilerek krema ile kaplanır.Şeker hamurunun yarısı pudra şekeri ve merdane ile açılır.Pastanın iki kanadıda kaplanır.Kalan şeker hamurları ile tüyler hazırlanır.Fırça ile pastanın yüzeyi ıslatılarak tüyler yapıştırılır.İncilerle süslenen pasta hazırlanır.Afiyet olsun:)